abonneren

Windows 10 al deze zomer te downloaden

Windows 10 komt al deze zomer uit, en niet pas in de herfst zoals Microsoft altijd zei. Het bedrijf brengt de nieuwe Windows-versie eerder uit, die zelfs voor mensen met een illegale Windows 7 of 8 een gratis upgrade wordt.

Tot voor kort zei Microsoft altijd dat Windows 10 'rond de herfst' zou uitkomen - ook in Nederland. Het bedrijf heeft Windows echter al eerder klaar voor consumenten, zegt Microsoft in een blogpost.

Windows 10 komt in één keer uit in 190 landen in maar liefst 111 talen. Daar zit ook Nederlands bij. Dat is wel wat anders dan bij Windows 8, dat in 'slechts' 40 talen beschikbaar kwam.

Illegale installaties

Windows 10 wordt nog steeds een gratis upgrade van bestaande installaties van Windows 7, 8 en 8.1. Microsoft zegt nu ook tegen persbureau Reuters dat gebruikers van illegale installaties ook gewoon gratis mogen upgraden.

Geld verdienen met abonnementen

Nu Windows 10 gratis wordt, wil Microsoft geen geld meer verdienen aan installaties van het besturingssysteem. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op gebruikers die betalen voor software, zoals een abonnement op Office 365.

Windows 10 op Android-telefoons

Microsoft maakte daarnaast bekend dat het werkt aan een eigen custom ROM voor Android-telefoons. Het bedrijf bouwt die ROM voor de Xiami X4. Veel details zijn daarover nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Windows 10 beschikbaar komt om makkelijk over Android heen te flashen. Het gaat in de eerste plaats om een test, om te kijken of Chinese gebruikers daar geïnteresseerd in zijn. Mogelijk wordt dat later ook voor andere toestellen mogelijk, want Microsoft wil graag dat Android-gebruikers overstappen naar het universele Windows 10.

Als je zelf met Windows 10 aan de slag wil, dan hebben we hier een workshop voor je gemaakt. Bovendien kun je hier lezen wat er allemaal nieuws is in Windows 10.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: