abonneren

Windows 10 al 75 miljoen keer geïnstalleerd

Windows 10 is binnen een maand tijd al 75 miljoen keer geïnstalleerd en is inmiddels te vinden op 90.000 verschillende pc- en tabletmodellen. Dat maak Microsoft vandaag bekend.

Windows-topman Yusuf Mehdi meldt die cijfers op Twitter. Het is de eerste keer dat Microsoft zich er over uitlaat sinds kort na de lancering van Windows 10 zelf, toen het nieuwe besturingssysteem binnen 24 uur 14 miljoen keer was geïnstalleerd.

Microsoft deed er in vergelijking zes maanden over om 100 miljoen Windows 8-licenties te verkopen. De populariteit van Windows 10 komt mede doordat het OS tijdelijk gratis wordt aangeboden aan gebruikers van Windows 7 en 8/8.1.

Apps

Die gok lijkt zijn vruchten af te werpen. Medhi onthult daarbij dat er zes maal zoveel apps per apparaat zijn gedownload in de Windows Store van Windows 10, dan in die van Windows 8.

Andere weetjes: er is 122 jáár aan videomateriaal gestreamd van de Xbox One naar Windows 10-apparaten en er zijn 10 miljoen achievements vrijgespeeld in de Solitaire Collection en de Windows 10-versie van Minecraft. Het OS is te vinden in 192 verschillende landen. 

Bron: Twitter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Laatste reactie