WileyFox brengt high-end en mid-range Storm en Swift met CyanogenOS naar Nederland

WileyFox komt met twee smartphones naar Nederland. De toestellen 'Storm' en 'Swift' zijn 'binnenkort' in ons land te koop, maar een definitieve releasedatum is nog niet bekend. De toestellen draaien beide op Cyanogen OS.

Dat liet de fabrikant weten tijdens een perspresentatie.
 

Storm

De Britse fabrikant brengt twee toestellen uit. De Storm is het high-end-model, met een 5,5"-scherm met full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel heeft een 20 megapixel-camera, 3 GB aan werkgeheugen, een accu van 2,500mAh, en heeft 32 GB aan opslagruimte. Het toestel gaat hier 299 euro kosten.
 

Swift

Daarnaast brengt de fabrikant een mid-range-model uit, de Swift van 5" met een 1280 x 720-resolutie. Het toestel heeft over iets minder sterke specificaties, zoals een camera van 13 megapixels, 2 GB aan werkgeheugen en slechts 16 GB aan opslaggeheugen. Opvallend is wel dat ook dit toestel een accu heeft van 2,500mAh, en dat die in de Swift wel verwijderbaar is. Het toestel is een stuk goedkoper met slechts 179 euro.
 

Cyanogen OS

De toestellen draaien beide op Cyanogen OS, een besturingssysteem van Cyanogen. Dat OS zit ook op onder andere de OnePlus One, en is als open source-OS te downloaden. Cyanogen OS is gebaseerd op Android 5.1.1. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphone, storm, swift, cyanogenmod, wileyfox, cyanogen, cyanogen os