Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Wikipedia viert tiende verjaardag

Dit jaar bestaat Wikipedia tien jaar en dat wordt in Nederland gevierd met een aantal activiteiten, georganiseerd door Beelden voor de Toekomst, in samenwerking met Het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdam Historisch Museum) en Wikimedia Nederland.Op 13 en 14 januari vindt de Wiki Bootcamp plaats.
Onder begeleiding van vrijwilligers van Wikimedia Nederland maken medewerkers van musea en archieven kennis met alle ins en outs van Wikipedia. Op 14 januari wordt ook een Wiki Hackathon georganiseerd. Tijdens deze Hackathon zullen tools ontwikkeld worden waarmee instellingen meer inzicht krijgen in de statistieken van Wikipedia.

Op zaterdag 15 januari wordt met een debat en een feestelijke borrel de verjaardag van Wikipedia gevierd. Het Amsterdam Museum zal als verjaardagscadeau haar digitale collectie doneren aan Wikimedia Nederland.

Naast Beelden voor de Toekomst en het Amsterdam Museum werken er ook andere cultureel erfgoedinstellingen samen met Wikipedia zoals het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Tropenmuseum.  Zij stellen beeldmateriaal uit hun collecties beschikbaar voor gebruik op Wikipedia, waarbij gebruikers daar informatie aan toe kunnen voegen.

Wikipedia trekt iedere maand meer dan 400 miljoen bezoekers en telt 17 miljoen artikelen in 270 talen. De Nederlandstalige versie telt inmiddels meer dan 650.000 artikelen.

Vi: Dutch Cowboys

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie