abonneren

Wikipedia blijft groeien

De online encyclopedie Wikipedia heeft het afgelopen jaar 20 miljoen nieuwe bezoekers erbij gekregen. Volgens onderzoeksbureau Nielsen//NetRatings blijft Wikipedia hierdoor de populairste nieuws- en informatiebron op het internet. Vorige maand had Wikipedia 46,8 miljoen unieke bezoekers. Dit is 72 procent meer dan in juni vorig jaar.
Wikipedia stond ook het gehele jaar bovenaan de lijsten van populairste nieuws- en informatiesites. Wikipedia verslaat met een marge van 10 miljoen bezoekers de nummer twee op de verschillende lijsten, de weersberichtsite van de Weather Channel.

Wikipedia wordt beheerd door de non-profit organisatie Wikimedia Foundation. De organisatie bestaat uit duizenden gebruikers die constant artikelen op Wikipedia redigeren, toevoegen en corrigeren. Deze openheid van informatie wordt vaak gezien als een nadeel omdat gebruikers foutieve informatie kunnen toevoegen aan een artikel. Dit nadeel werkt echter ook in het voordeel van Wikipedia. De pagina's van Wikipedia worden in tijden dat er grote nieuwswaardige gebeurtenissen plaatsvinden constant in real-time aangepast waardoor het sneller het actuele nieuws heeft dan de grote televisie- en radiostations.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures