Wickr Professional is alternatief op Slack met end-to-end-encryptie

De makers van de versleutelde chat-app Wickr komen met aparte software voor bedrijven en teams, die lijkt op Slack maar enkele extra veiligheidsmaatregelen heeft ingebouwd.

De nieuwe dienst heet Wickr Professional en biedt net zoals Slack chatkanalen aan. Wickr werkt hierin echter met end-to-end-versleuteling, Slack niet. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om berichten op een timer te zetten, zodat ze na verloop van tijd automatisch weer verdwijnen - vergelijkbaar met Snapchat.

Gevoelige informatie

Juist voor bedrijven kan een versleutelde Slack-concurrent een interessant alternatief zijn, omdat er vaak gevoelige informatie op dergelijke kanalen wordt gedeeld. Dankzij end-to-end-versleuteling kunnen zelfs de makers van Wickr niet de inhoud van de gesprekken achterhalen, waar Slack dat in theorie wel kan.

Inschrijven

Bedrijven die Wickr Professional willen uitproberen, kunnen zich daarvoor aanmelden op de site van de dienst. Overigens is Wickr niet de eerste beveiligde chatapplicatie voor op de werkvloer. Andere bekende voorbeelden zijn SpiderOak en Clearchat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: slack, wickr