abonneren

WhatsApp: "Wij zijn hartstikke veilig!"

WhatsApp gaat niets veranderen aan de privacyinstellingen van de dienst, en het blijft de veiligheid en privacy van gebruikers het belangrijkste punt van de app vinden. Dat zegt WhatsApp-ceo Jan Koum blogpost, waarin hij de geruchten van de afgelopen weken ontkracht.

WhatsApp ligt sinds de overname door Facebook van alle kanten onder vuur, voornamelijk van gebruikers die bang zijn dat zij hun persoonlijke informatie nu bij het sociale netwerk terecht komt. Maar dat gaat niet gebeuren, verzekert Koum.

"We hebben WhatsApp zo gebouwd dat het juist zo min mogelijk over de gebruiker te weten komt. We weten niet wanneer je jarig bent, waar je werkt, wat je leuk vindt. Je hoeft ons niet eens je echte naam te geven. En dat blijft in de toekomst ook zo."
 

Overname

De overname van Facebook verandert niets aan die kernwaarden, zegt Koum, die zich in 2012 nog sterk uitsprak tegen gepersonaliseerde advertenties, het verdienmodel van Facebook.

"Als de overname door Facebook daar iets aan veranderd zou hebben, dan hadden we dat nooit gedaan. De deal is juist zo gedaan dat we onze complete autonomie en zelfstandigheid behouden."
 

Slechte mediaberichtgeving

Koum is ook geïrriteerd door de berichten die de media schreven over de overname.

"Er is veel foutieve en ronduit onzorgvuldige informatie rondgegaan. Speculatie daarover is niet alleen ongegrond maar ook onverantwoordelijk. Daardoor wordt onterecht het beeld gewekt dat we plotseling persoonlijke data zouden gaan verkopen en dat is niet zo."
 

KGB

In de post refereert Koum naar zijn eigen jeugd en hoe ervoor zorgde dat hij veilige en private communicatie zo belangrijk vond. Koum groeide op in Oekraïne in de tijd van de Sovjet Unie, en hij leerde daar naar eigen zeggen hoe het was om al je telefoongesprekken afgeluisterd te worden door de geheime dienst.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie