abonneren

WhatsApp Plus-gebruikers verbannen van WhatsApp

WhatsApp treedt actief op tegen gebruikers die apps van derde partijen gebruiken om extra functies aan de berichtendienst toe te voegen. Ze kunnen dan 24 uur lang niet meer gebruik maken van WhatsApp.

De app toont in die gevallen een aftellende klok, met de boodschap dat er een tijdelijke ban is uitgedeeld wegens het schenden van de gebruikersvoorwaarden. Onder meer gebruikers van WhatsApp Plus zijn daarbij de klos.

WhatsApp Plus laat je bijvoorbeeld de interface van de chatapp aanpassen met extra achtergronden en kleurtjes. De uitbreiding is niet in de Google Play te vinden, maar is wel te 'sideloaden.'

Veiligheid

Volgens WhatsApp zitten daar echter veiligheidsrisico's aan, zoals dat bij elke app het geval is die niet via Google Play of de App Store wordt gedownload. Als je bent verbannen en WhatsApp weer wil gaan gebruiken, dan moet je Whatsapp Plus eerst deïnstalleren.

Wanneer je de officiële versie van WhatsApp vervolgens opnieuw hebt geïnstalleerd, moet je wel alsnog de 24 uur uitzitten voor je er weer gebruik van kan maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: