Zo gebruik je WhatsApp Web op je pc of laptop

WhatsApp heeft sinds enige tijd met een officiële web-versie. Daarmee kun je WhatsApp eindelijk op je pc gebruiken - al werkt dat wel met een omweggetje. In dit artikel laten we je precies hoe je WhatsApp Web gebruikt op je pc of laptop.

Update: Sinds kort is WhatsApp Web ook te gebruiken in Firefox en Opera. Dit proces is hetzelfde als in Chrome, waarvoor deze workshop is geschreven.

 

Meer lezen

 

  • Wil je meteen ook leesbevestigingen uitschakelen? Hier zie je hoe je de blauwe vinkjes uitzet.
  • Welke data verzamelt WhatsApp eigenlijk, helemaal nu het bedrijf is overgenomen voor Facebook?
  • In dit artikel vind je nog wat extra tips om je WhatsApp-privacy te verbeteren.
  • Als je helemaal genoeg hebt van WhatsApp, vind je hier vijf alternatieven.

 

Nieuwste versie downloaden

De functie werkt op iOS, Android, Windows Phone en Blackberry. Je kunt de meest recente versie van WhatsApp downloaden in de Android Play Store en de Apple App Store, of je kunt daar updaten naar de nieuwste versie. Voor de nieuwste versie van Windows Phone klik je hier, en voor Blackberry moet je hier zijn. Je kunt het ook downloaden via onderstaande QR-codes.
 

Voor Android

Voor Windows Phone

Voor Blackberry

 

WhatsApp Web op pc gebruiken


Om WhatsApp op je pc te gebruiken moet je eerst in Chrome naar web.whatsapp.com surfen. Je ziet daar een grote QR-code, die je moet scannen.

Start vervolgens WhatsApp op. In de nieuwste versie zit er in het menu een extra optie genaamd 'WhatsApp Web'. Als je die aantikt zie je WhatsApps eigen QR-reader. Scan daarmee de code in Chrome.

Je wordt nu automatisch doorgeschakeld naar de web-versie van WhatsApp. Daarin zie je links je contactenlijst staan, waarmee je gewoon een gesprek kunt beginnen. Eitje!Opletten

Er zijn wel een paar dingen om op te letten. Ten eerste moet je, om WhatsApp in de browser te gebruiken, een verbinding houden met je telefoon. Dat betekent ook dat de dienst alle data van je telefoon af haalt - belangrijk om te weten als je een kleine databundel hebt. Zet dus wifi aan als dat kan!

Het is was lange tijd niet mogelijk om de dienst op iOS te gebruiken, volgens WhatsApp-baas Jan Koum omdat 'dat systeem teveel beperkingen kent'. Sinds vorig jaar is er WhatsApp Web ook te gebruiken via de iPhone.

 

 

Gesprekken starten

Je kunt via WhatsApp Web nieuwe gesprekken starten met je contactpersonen, al is het nog niet mogelijk een nieuw groepsgesprek te beginnen. Het is ook gewoon mogelijk om afbeeldingen te versturen en te ontvangen, maar niet om die op te slaan op je pc (al kun je uiteraard wel gewoon een screenshot maken).

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: whatsapp, whatsapp web, whatsapp pc, whatsapp desktop, whatsapp op pc