WhatsApp komt met notificaties voor individuele gesprekken

WhatsApp komt met de optie om voor aparte gesprekken in te kunnen stellen welke notificaties je ervoor krijgt. Zo kun je gesprekken met personen muten, of een aparte ringtoon of trilpatroon instellen per persoon.
De wijzigingen zitten in de bèta-versie van de app op Android, die alleen nog maar via de website van WhatsApp te downloaden is.

Individuele gesprekken

In versie 2.12.194 kunnen de normale notificatie-instellingen die al voor de app bestonden ook worden toegepast voor individuele gesprekken. Tot nu toe kon je alleen maar voor alle groepsgesprekken of voor alle individuele gesprekken je notificaties beheren.

Nu kan dat voor individuele gesprekken. Wil je bijvoorbeeld wel notificaties van die ene vriend ontvangen, maar kunnen ze van je collega's wel tot morgenvroeg wachten, dan kun je dat precies zo instellen.

Ringtone en trillen

Voor een gesprek is de ringtone en het trilpatroon in te stellen. Ook is het mogelijk de kleur van het led-lichtje op je telefoon te veranderen, mits je toestel dat ondersteund.

Markeren als ongelezen

Met de update komt nog een andere nieuwe functie: Je kunt er ook een bericht als 'Ongelezen' mee markeren. Dat is alleen nuttig voor jou als ontvanger, want de blauwe vinkjes die een bericht als gelezen weergeven blijven ermee van kracht.

Voorlopig zitten de nieuwe functies nog in de bèta-versie van WhatsApp voor Android, maar dat is voor het bedrijf vaak een test-case om het later breder uit te rollen, ook op iOS en Windows Phone.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: notificatie