abonneren

WhatsApp heeft half miljard actieve gebruikers

WhatsApp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de chatdienst heeft meer dan een half miljard actieve gebruikers. Dat meldt de oprichter van WhatsApp, Jan Koum, op de website.

De 500 miljoen gebruikers versturen minstens eens per maand een bericht, en delen iedere dag 700 miljoen foto's en 100 miljoen video's, volgens Koum. Iedere maand tot 2 maanden krijgt WhatsApp er zo'n 30 miljoen nieuwe gebruikers bij, meldt Koum in een blogpost. Eind februari maakte Koum nog bekend dat WhatsApp 465 miljoen gebruikers had.

Geen leegloop

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook zeggen veel gebruikers de dienst weer te verlaten voor een van de vele alternatieven, maar dat lijken loze dreigementen. Zeker in Europa is WhatsApp nog populair, maar de dienst groeit volgens Koum het snelst in Mexico, Brazilië en Rusland. India heeft de meeste gebruikers van de chat-service; er zijn daar 48 miljoen WhatsApp-gebruikers.

Simpel

Koum laat ook weten wat hij in de toekomst van plan is met de dienst. Zo moet WhatsApp simpel blijven in gebruik, en geen funtionaliteiten inbouwen die nieuwe gebruikers kunnen afschrikken. Wel wordt er gewerkt aan een belfunctie, waarmee WhatsApp-gebruikers gratis met elkaar kunnen bellen via de app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: