WhatsApp-concurrent Telegram heeft 35 miljoen gebruikers

© CIDimport

WhatsApp-concurrent Telegram heeft 35 miljoen gebruikers

Geplaatst: 25 maart 2014 - 09:52

Aangepast: 17 november 2022 - 08:49

Redactie ID.nl

De WhatsApp-concurrent Telegram heeft naar eigen zeggen 35 miljoen gebruikers. Dat meldt de chat-applicatie op Twitter, zonder nadere details bekend te maken.

Telegram, dat sneller en veiliger dan WhatsApp zegt te zijn, haalde veel nieuwe gebruikers binnen nadat WhatsApp door Facebook werd overgenomen. Veel gebruikers van WhatsApp raakten toen bezorgd over hun privacy en stapten over naar Telegram. Dat claimt dat het alle verkeer van en naar de server versleutelt, waarmee het een stuk veiliger is dan WhatsApp.

Telegram has crossed a new mark – 35 million users.

-

WhatsApp-concurrent

Het bedrijf meldt verder niet of het gaat om actieve gebruikers, of alleen het totale aantal mensen dat zich aangemeld heeft. Waarschijnlijk hebben veel mensen na aanmelding geen of nauwelijks gebruik meer gemaakt van Telegram, want WhatsApp heeft geen daling van het aantal aanmeldingen gezien. Sterker nog, WhatsApp groeit nog steeds als kool. Momenteel heeft de dienst meer dan 465 miljoen gebruikers. Telegram heeft dus nog even te gaan.

Telegram is beschikbaar voor Android en iOS en is in uiterlijk bijna identiek aan WhatsApp. De app is merkbaar sneller, maar er bestaan twijfels over de veiligheid ervan. Het verkeer zou volgens sommigen makkelijk te onderscheppen en te ontsleutelen zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten