Western Digital werkt aan ssd in Black-uitvoering

Naast de Blue- en Green-varianten werkt Western Digital nu ook aan Black-versies van zijn nieuwe ssd-lijn. Foto's van twee NVMe M.2-modellen zijn online opgedoken.

Benchlife heeft de beelden in handen van twee Western Digital Black NVMe M.2-ssd's, eentje van 256 GB en eentje van 512 GB. Eerder lanceerde WD zijn eerste ssd's als Blue- en Green-variant. Bij die modellen is al langer de keus tussen een 2,5 SATA-uitvoering en een M.2-versie. Van de Black is nog geen SATA-variant getoond.

Paradepaardje

Hoewel Western Digital de Black-ssd nog niet heeft aangekondigd, is een eventuele op handen zijne onthulling geen verrassing. Traditionele harde schijven van het merk zijn ook onderverdeeld in Blue, Green en Black. De Black-drives staan daarbij te boek als het paradepaardje van WD, gezien de hoogste rpm in combinatie met de hoogste opslagcapaciteit.

Opslagruimte

Vermoedelijk zien we van de WD Black-ssd dan ook wel meer modellen naast de 256 GB en 512 GB. Ssd's van Western Digital bieden nu hooguit 1 TB opslag voor de Blue-dirve, en 240 GB voor de Green-versie. Kijken we naar andere merken, dan zijn bijvoorbeeld de nieuwste NVMe M.2-ssd's van Samsung verkrijgbaar tot 2 TB.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Western Digital, SSD