Western Digital maakt harde schijf groter met helium

© CIDimport

Western Digital maakt harde schijf groter met helium

Geplaatst: 6 november 2013 - 06:56

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

De zogenaamde Solid State harde schijven zijn op dit moment het nieuwste van het nieuwste op het gebied van dataopslag, maar de volgende stap op het gebied van dataopslag is alweer in zicht. Western Digital, fabrikant van harde schijven, gaat helium verwerken op de opslagcapaciteit van zijn producten te vergroten.

Om de stof helium te kunnen gebruiken in zijn harde schijven heeft Western Digital een techniek ontwikkeld waarbij de fysieke, gemagnetiseerde schijven in een luchtdicht omhulsel vol met helium worden geplaatst. De stof heeft een lagere dichtheid dan lucht en hierdoor ontstaat er minder wrijving en kunnen harde schijven dus minder snel overhit raken. 

Meer schijven in één disk

Ook kunnen door de nieuwe techniek meerdere schijven in één harddisk worden geplaatst. De capaciteit kan hierdoor boven de oude limiet van vier terabyte komen en Western Digital meent zelfs al schijven van zes terabyte te kunnen maken. 

Harde schijf nog niet uitgestorven

Met de nieuwe uitvinding van Western Digital lijkt de levensduur van de ‘ouderwetse’ harde schijf weer te zijn verlengd. Tegenwoordig kiezen veel consumenten en computerfabrikanten voor een SSD in hun systemen, omdat deze veel sneller data kunnen verplaatsen en ontvangen. SSD’s zijn echter nog een stuk duurder dan harde schijven. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten