abonneren

Welke Windows 10-versie krijg jij?

Het aantal consumentenversies van Windows 10 is drastisch verminderd ten opzichte van de vorige edities. Windows 7 kwam bijvoorbeeld al uit in vijf versies, Starter: Home Basic, Home Premium, Professional en Ultimate. Bij Windows 10 zijn het er slechts twee. Welke versie krijg jij?

Microsoft heeft ingezien dat het grote aantal Windows-versies tot verwarring kan leiden. Daarom is besloten om het met Windows 10 weer wat eenvoudiger te maken. Dat betekent wel dat sommige huidige Windows 7- en 8-versies worden vervangen door een Windows 10-versie met andere functionaliteiten. In de onderstaande tabel kun je zien wat dat voor jouw huidige Windows 7- of 8-installatie betekent:

 

Voor Windows 7

Windows 7 Starter  
Windows 7 Home Basic Windows 10 Home
Windows 7 Home Premium  
Windows 7 Professional Windows 10 Pro
Windows 7 Ultimate  

 

Voor Windows 8

Windows 8.1 Windows 10 Home
Windows 8.1 Pro  
Windows 8.1 Pro Student Windows 10 Pro
Windows 8.1 Pro WMC  

 

 

 

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10, Versies

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord