abonneren

Weer foto's en specs nieuwe Nexus 7 gelekt

Nog een paar nachtjes slapen en dan zullen we weten wat Google precies gaat aankondigen. Sundar Pichai heeft een heleboel pers uitgenodigd om samen een ontbijt te nuttigen. Tijdens of na dat ontbijt zal er het één en ander bekend gemaakt worden.
Sinds het versturen van de uitnodiging zijn er een stortvloed van berichten naar buiten gekomen betreffende de nieuwe Nexus 7. Geruchten waren er in overvloed en we zagen een klein filmpje van de buitenzijde van de nieuwe tablet.

Dit weekend is er weer het één en ander uitgelekt aan gegevens. Best Buy is een grote winkelketen in de Verenigde Staten en deze zal de nieuwe Nexus 7 gaan verkopen. Een advertentie voor deze winkelketen is opgedoken waarop we de nieuwe Nexus 7 en de specificaties vermeld zien staan.

Best Buy

Persfoto

Naast deze advertentie is er ook een persfoto van de nieuwe Nexus 7 naar buiten gekomen waarop we de tablet in al zijn glorie kunnen bewonderen. In relatie tot eerdere foto's van de Nexus 7 zien we weinig nieuws. Aan de achterzijde missen we de 'putjes' en is het Nexus-logo anders geplaatst. Linksboven zien we de camera die Google en ASUS hebben toegevoegd aan de tablet. Aan de voorzijde hebben we nu ook een LED-lampje dat ons waarschuwt voor nieuwe berichten.

 

Specificaties

Bovenstaand screenshot is afkomstig van een document van de retailer Staples. Deze foto vertelt ons dat er een 1.5 GHz quad-core-processor met een 1.3 megapixelcamera voor en 5.0 megapixelcamera achterop de Nexus 7 aanwezig zullen zijn. Naast Android 4.3 zullen we ook gebruik kunnen maken van het draadloos opladen en heeft de nieuwe Nexus 7 een 1080p-uitgang om de foto's en filmpjes op bijvoorbeeld je televisie af te spelen.

In de advertentie van BestBuy zien we een 16GB Nexus 7 en in het screenshot van Staples een 32GB-versie. We vermoeden dat er ook een 3G-variant op de markt zal komen.

Ontbijt

Tot en met woensdag nemen we voor de zekerheid de bovenstaande informatie met nog een korreltje zout. De 'ontbijtsessie' van Google zal live worden uitgezonden via YouTube. Vanzelfsprekend zullen we deze met Androidworld volgen.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7

Laatste reactie