Wéér een elektronicaketen over de kop: Harense Smid - UPDATE

De directeur van de Harense Smid heeft vanmorgen aan zijn personeel medegedeeld dat hij faillissement aangevraagd heeft. De elektronicaketen verkeerde al langer in de financiële problemen, maar probeerde zich het vege lijf nog te redden door de noordelijke winkels te sluiten. Nu lijkt het einde dan toch definitief in zicht.

De Elektronicawinkel De Harense Smid heeft volgens berichtgeving van het Brabants Dagblad het faillissement aangevraagd. De directeur zou dit afgelopen vrijdag al hebben gedaan. Vanmorgen maakte hij het bekend aan het personeel.

Er is verder nog weinig bekend over een komend faillissement. Of het faillissement is verleend wordt niet duidelijk uit de eerste berichten. Later op de dag zou er meer bekend moeten worden over het lot van de winkelketen en de 460 mensen die verdeeld over de 43 filialen in het zuiden van het land werken. Een doorstart behoort in dit soort situaties wel nog tot de mogelijkheden, maar dat is even afwachten voor nu.

Op Omroep Brabant was Ron Peters als FNV-bestuurder vanmorgen aan het woord. Deze zei niet verbaasd te zijn over een faillissement, aangezien hij de cijfers een half jaar geleden ingezien heeft. Destijds raadde hij Harense Smid al aan om faillissement aan te vragen, maar daarop sloot de winkelketen slechts de noordelijke filialen. Peters probeert al geruime tijd om de directie te bereiken, maar die onthoudt zich  van commentaar.

De elektronicawinkelketens vallen bij bosjes de laatste tijd. Zo ging iCentre al voor de bijl, is Free Record Shop failliet (en heeft de potentiële overnamekandidaat het inmiddels laten afweten) en is Block zeer recent ook over de kop gegaan.

Update 14:57: Harense Smid is failliet verklaard. Maar er zouden meerdere overnamekandidaten zijn, zodat een doorstart zeker tot de mogelijkheden behoort. Over het lot van het personeel is nog niets bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten