Website Politie.nl offline na introductie inbraakzoeker

Het is vanaf nu mogelijk om via de website van de politie te zien hoe vaak en wanneer er in een Nederlandse wijk wordt ingebroken. De nieuwe dienst op Politie.nl is echter nog niet te gebruiken, omdat de website om onduidelijke redenen tijdelijk niet bereikbaar is.

Via de website politie.nl kan vanaf vandaag op postcode gezocht worden om de gegevens op te vragen. Dit maakte de politie vanochtend bekend. Het gaat om cijfers van de afgelopen 3 maanden en van inbraken waarvan aangifte is gedaan. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart, zegt de politie. In verband met privacy van bewoners is een huisadres nooit te herleiden, maar kunnen bezoekers van de site inzoomen tot op wijkniveau.

Met het publiceren van de cijfers hoopt de politie dat mensen zich meer bewust worden van de noodzaak om zelf maatregelen te treffen tegen woninginbraken. De politie wil bovendien burgers steeds actiever betrekken bij het politiewerk. "Betrouwbare informatie hoort daarbij. Misdaad in Kaart biedt burgers een realistisch en actueel beeld van wat zich in hun nabijheid afspeelt. Hiermee bevorderen wij alertheid en sneller reageren op verdachte omstandigheden, liefst via 112", zegt korpschef Gerard Bouman.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: politie, politie.nl