abonneren

Website Malaysia Airlines doelwit van Lizard Squad

De hackersgroep Lizard Squad heeft bezoekers van de website van Malaysia Airlines tijdelijk omgeleid naar een pagina met de woorden 404 - Plane Not Found en dreigt nu gestolen gegevens van de vliegtuigmaatschappij te lekken.

De boodschap is een verwijzing naar de vermiste vlucht MH370. Malaysia Airlines zegt dat de dns-servers zijn aangevallen en dus niet de website zelf. Omdat 'slechts' de provider het doelwit van de aanval is geweest, is er verder geen gevoelige data van het bedrijf buitgemaakt.

De website is inmiddels weer te bezoeken, maar is nog niet helemaal de oude. De maatschappij verwacht dat deze binnen een dag weer volledig operationeel is. Mensen die reeds een vlucht hebben geboekt, hoeven zich verder geen zorgen te maken.

Pijprokende hagedis

Lizard Squad heeft geen reden gegeven voor de aanval. Sitebezoekers van Malaysia Airlines zagen tevens een plaatje van een pijprokende hagedis met een hoge hoed op, het logo van Lizard Squad.

Tijdens de kerst haalde de groep nog de online systemen van Sony's PlayStation en Microsofts Xbox-spelcomputer offline via een DDoS-aanval. Lizard Squad biedt tevens een eigen DDoS-dienst aan, die op zijn beurt ook gehackt zou zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: lizard squad