abonneren

Website en Twitter-account Tesla onder vuur door hackers

De website en Twitter-account van autofabrikant Tesla zijn afgelopen weekend het doelwit geweest van hackers. Die slaagden er ook in de Twitter-account van Tesla-topman Elon Musk binnen te dringen.

Op de Twitter-account van Tesla Motors kondigden de aanvallers eerst hun komst aan. Daarna plaatsten ze een tweet waarin ze gratis auto's uitdeelden aan volgers die een bepaald telefoonnummer zouden bellen. Dat nummer bleek van een verder onwetende computermonteur te zijn. 'Stop alsjeblieft met bellen,' zo tweette hij.

Beveiliging niet op orde

Volgens beveilingsexperts van Hot for Security had Tesla geen tweetrapsverificatie ingesteld, wat het de hackers extra makkelijk maakte. De website van teslamotors.com toonde tegelijkertijd verschillende afbeeldingen en teksten die daar door het zogenoemde Autismsquad op waren opgezet.

De aanvallers zouden met de DNS-servers van de site hebben gerommeld, waardoor deze doorverwees naar de pagina van de hackers. Mogelijk kregen ze daardoor ook toegang tot het mailverkeer van Tesla. Inmiddels lijkt alles weer in orde. Onduidelijk is nog wie de aanval precies heeft uitgevoerd, en waarom.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie