WD komt met handige harde schijf voor Raspberry Pi

WD is al enige tijd actief met speciale producten voor de Raspberry Pi waaronder speciale harde schijven. De PiDrive Foundation Edition vormt de derde generatie Pi-schijven en heeft als opvallende eigenschap dat het mogelijk is om meerdere besturingssystemen te installeren.

WD of beter gezegd WD’s proeftuin WDLabs had al een PiDrive in het Raspberry Pi assortiment, maar de nieuwe WD PiDrive Foundation Edition is volgens WD nog handiger geworden. Zo levert WD nu een microSD-kaartje mee met daarop een speciale variant van de NOOBS OS installer. Volgens WD moet het hierdoor mogelijk zijn om het besturingssysteem meerdere keren op de harde schijf te installeren. WD noemt dit ‘project spaces’. Zo kun je de Pi eenvoudig inzetten voor verschillende projecten zonder dat je steeds een andere SD-kaartje hoeft te gebruiken.

Wanneer je een PiDrive Foundation Edition aanschaf, krijg je naast de schijf een microSD-kaartje en een kabel waarmee je de schijf zowel aansluit op je Raspberry Pi en de Pi van stroom kan voorzien. Deze kabel kost 10 dollar. Daarnaast verkoopt WD ook schijfbehuizingen.

Update: Prijs en beschikbaarheid

Inmiddels heeft WD ook de Nederlandse prijzen bekend gemaakt, we hebben dit artikel aangepast. De WD PiDrive Foundation Edition komt in drie varianten op de markt in de vorm van een 375 GB harde schijf, een 250 GB harde schijf en een 64 GB usb-stick. Deze kosten respectievelijk 40,90, 31,90 en 20,90 euro. De PiDrives zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Overig

Tags: wd, raspberry pi, harde schijven