abonneren

Waterdichte Sony Xperia Tablet Z in april naar Europa #mwc13

Vorige maand heeft Sony de Xperia Tablet Z officieel aangekondigd, de grote broer van de Sony Xperia Z. Deze was toen alleen voor Japan beschikbaar, maar vandaag werd tijdens de persconferentie van Sony in Barcelona bekend dat deze in april naar Europa en de Verenigde Staten zal komen

We kunnen naast de reeds aanwezige tablets, de Sony Tablet S en de Sony Xperia Tablet S, in Europa en de VS nu ook de Sony Xperia Tablet Z (in de kleuren wit en zwart) toevoegen. Dit nieuwste exemplaar zet geen nieuwe standaard neer in de tabletwereld, maar bevat zeker wel prima specificaties en een aantal extra features waarmee het zich moet gaan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Het apparaat is bijvoorbeeld erg licht en dun en is waterdicht.

Het 10 inch-scherm van deze tablet wordt ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2 en bevat een full HD-resolutie, evenals de Xperia Z en 2 GB aan RAM- geheugen. Daarnaast is er 32 GB aan opslagruimte en een 8.1 megapixel-camera met Exmor R-sensor aan de achterzijde. Over een camera aan de voorzijde wordt in het persbericht niet gesproken. De tablet beschikt verder over Wi-Fi, LTE, NFC en een 6000 mAh-accu. De Sony Xperia Tablet Z zal gelanceerd worden met Android 4.1 (Jelly Bean) en later een update ontvangen naar Android 4.2.

De Xperia Tablet Z is maar 6,9 millimeter dun en weegt ongeveer 495 gram. Ter vergelijking: de Nexus 10 is 8,9 mm dik en weegt 603 gram. Net als de Xperia Z-smartphone is deze tablet volledig waterdicht tot een diepte van 1 meter en daarnaast stofdicht.

De Sony Xperia Tablet Z zal vanaf april in Nederland en België beschikbaar zijn, een adviesprijs is vandaag niet bekend gemaakt.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets