}
abonneren

Wat zijn de voordelen van een VPN-router?

Wil je van een VPN gebruik maken, dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een VPN-dienst, of je koopt een VPN-router. Deze laatste optie heeft enkele voordelen ten opzichte van een VPN-dienst. PCM zet ze voor je op een rij.

Ten eerste is het voor een netwerk veel makkelijker om gebruik te maken van een centrale VPN-server dan gebruikt te maken van allemaal losse VPN-apps voor smartphone of tablet, en de pc’s in je netwerk. Bovendien kun je met een VPN-router ook een beveiligde verbinding opzetten van het internet naar je thuisnetwerk. Zo kun je vanaf iedere locatie (bijvoorbeeld op vakantie) op de NAS van je thuisnetwerk komen, maar dan via een versleutelde verbinding.

Amerikaanse Netflix kijken op je spelcomputer

Een VPN-router biedt nog veel meer voordelen. Op veel apparaten – denk aan een spelconsole of smart-tv – is het niet mogelijk om een VPN-service in te stellen. Daardoor kun je met die apparaten nooit anoniem verbinding maken met internet, of je apparaat laten voordoen alsof hij in een ander deel van de wereld staat.

Gebruik je een VPN-router, dan maken alle apparaten in je thuisnetwerk via die vpn-router verbinding, en kun je bijvoorbeeld instellen dat je vanuit de Verenigde Staten aan het internetten bent. Gevolg: je smart-tv kan nu ineens ook de Amerikaanse content van bijvoorbeeld een dienst als Netflix tonen.

Wil je dat wel eens proberen? Lees dan ook waar je op moet letten bij het kopen van een VPN-router. Ook is er nog een derde optie voor knutselaars: je NAS instellen als VPN-server.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, VPN

Tags: Vpn

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR