abonneren

Wat weten we van Amazons smartphone?

Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Amazon morgen eindelijk zijn eigen smartphone. Officieel is er nog niets over het toestel bekend, maar geruchten wijzen erop dat het apparaat een 3D-scherm en bewegingsbesturing krijgt.

Amazon bracht al eerder de Kindle-tablet uit, maar het online warenhuis stapte tot nu toe nog nooit in de smartphonemarkt. Een eigen telefoon zou dus een unieke stap zijn.

Lage prijs

Vooral de prijs zal erg interessant worden. Amazon, dat altijd in grote hoeveelheden verkoopt, zit vaak ver onder de prijs van concurrenten. Daarom is het goed mogelijk dat ook Amazons smartphone een scherpe prijs krijgt, en als de specs goed genoeg zijn kan dat de concurrentie flink onder druk zetten.

Abonnementen

Ook is het spannend met welke abonnementen de telefoon komt. In Amerika kunnen Kindle-gebruikers bijvoorbeeld gratis op internet om boeken te downloaden uit Amazons online winkel, en het is de verwachting dat de nieuwe telefoon ook soortgelijke apps gaat aanbieden. In het besturingssysteem moet de online store centraal komen te staan.

Specs

Over de precieze specificaties van de telefoon is nog weinig bekend. Er zijn enkel wat teasers uitgebracht, zoals het onderstaande filmpje, waaruit ingewijden opmaken dat de telefoon een 3D-besturing krijgt ("Het beweegt met me mee!" roept één van de vrouwen in het filmpje.

3D

Of smartphonegebruikers echter echt zitten te wachten op 3D-schermen is echter maar de vraag. Eerdere 3D-telefoons, zoals de HTC EVO of de LG Thrill flopten allebei in de verkoopcijfers. 3D lijkt een leuke gimmick voor bioscoopfilms, maar voor telefoons blijkt de techniek moeilijk te verkopen.

Morgen vindt het grote persevenement en de onthulling plaats. We houden je op de hoogte!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: amazon, 3d