abonneren

Wat BlackBerry PlayBook Android-apps niet kunnen

Research in Motion verlaagt de prijs van de BlackBerry PlayBook-tablet in de VS en maakt het met een update mogelijk om Android-apps te gebruiken. Helaas zijn de mogelijkheden van deze Android-apps nogal beperkt.

Widgets, live-wallpapers en apps die gebruikmaken van Google Maps-integratie werken niet. Apps die in de app opgenomen betalingen gebruiken, draaien ook niet. Verder gaan apps die gemaakt zijn met de ‘native develompment kit’ van Android en SIP of Voip SIP of een op de cloud-gebaseerde berichtendienst gebruiken niet werken. Dit alles als gevolg van de beperkingen van de Android-player.

De komst van de BlackBerry PlayBook OS2 update is nabij. Deze update brengt behalve de Android-player onder andere ook e-mail en agenda-functionaliteit naar de tablet. Wie zijn hoop zet op het gebruik van de Android-apps moet zich dus wel bewust zijn van de beperkingen. RIM is, vooruitlopend op het uitbrengen van de update, in de VS begonnen met het geven van $100 korting op de tot nu toe aan matige belangstelling lijdende tablet. Ondertussen heeft het bedrijf wel een 3G-versie van de PlayBook in voorbereiding. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: