Wacom werkt aan tablet voor creatievelingen

Wacom werkt hard aan een eigen tablet voor creatieve doeleinden. Dit meldt het bedrijf op zijn Facebook-pagina.

De huidige beschikbare tablets met Windows, Android of iOS met apps als Adobe Photoshop Touch zijn voor de creatieve Wacom-gebruiker zwaar onder de maat. Volgens de hardwarefabrikant schreeuwen zijn fans moord en brand om een mobiele tablet van Wacom zelf.

Wacom zal komende zomer een tablet uitbrengen die wordt geleverd met een drukgevoelige styluspen en een HD-scherm met (uiteraard) ondersteuning voor multi-touch. De tablet krijgt ook andere waardevolle features die andere tablets niet hebben, meldt Wacom Americas geheimzinnig op zijn  Facebook-pagina. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er 'dag en nacht' aan gewerkt.

Het is te hopen dat de Wacom-fans niet worden teleurgesteld. Zo laat een van de fans op Facebook weten toch minimaal een tablet te willen met een 15-inch-scherm en een Intel Core i5-processor. Het bedrijf zegt echter nog niet met welk besturingssysteem de tablet zal draaien. Naast Windows Pro behoort ook Android tot de mogelijkheden. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Tot nu toe heeft Wacom vooral samengewerkt met andere fabrikanten van Android tablets en met Apple om zijn producten voor tablets aan de man te brengen. Dit is onder andere de Bamboo Stylus die met de app Bamboo Paper werkt voor zowel Android als iOS.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, wacom, styluspen