abonneren

Waar kun je vanmiddag Microsoft Build 2016 kijken?

Microsoft houdt aan het einde van deze middag een belangrijke persconferentie die grotendeels in het teken staat van Windows 10. Lees hier hoe je Microsoft Build 2016 live kunt volgen en wat we er van verwachten.

De livestream van Microsoft Build 2016 start om 17:30 uur (Nederlandse tijd) en bekijk je op deze website.

Deze eerste presentatie draait in het algemeen om de plannen van Microsoft, terwijl er morgen nog een conferentie specifiek voor ontwikkelaars gepland staat. Ook deze start om 17:30 uur.

Redstone - 'Windows 10.1'

Wat te verwachten van vandaag? We vermoeden dat Microsoft met name stil gaat staan bij Redstone, de eerstvolgende grote update voor Windows 10. Ook wel Windows 10.1 genoemd. Naar verwachting zorgt deze er o.a. voor dat Edge-extensies voor iedereen beschikbaar worden - en hopelijk wat gemakkelijker te installeren zijn

Waarschijnlijk krijgt Cortana ook uitgebreidere functies, al zouden we het vooral prettig vinden als de digitale assistente meer talen zou ondersteunen - waaronder Nederlands. Wie weet horen we daarnaast ook meer over de nieuwe Verkenner. En Windows 10 Mobile? Het zou ons niets verbazen als Microsoft dat wat onder de pet houdt - tenzij de Surface Phone ineens opduikt.

Samenwerken

Vermoedelijk wordt er ook gesproken over alle apparaten waar Windows 10 op draait en hoe die met elkaar (gaan) samenwerken. Denk aan computers, tablets, smartphones, de Xbox One, en onderwerpen als universele apps en Continuum.

Tot slot komt Hololens naar alle waarschijnlijkheid nog aan bod, gezien de Developer Edition vanaf ongeveer dít moment bij de eerste ontwikkelaars is aangekomen. En verder? We laten ons graag verrassen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: build2016

Laatste reactie