Vuze-ontwikkelaar lanceert Leap

De makers achter de populaire BitTorrent-client Vuze lanceren vandaag de eerste bètaversie van Vuze Leap, een lichtgewicht versie van de downloadsoftware. Deze is speciaal voor degenen die de standaard client te overweldigend vinden.

Vuze (voorheen Azureus) bestaat al sinds 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot software die alles biedt wat torrent-downloaders zoeken, maar het neemt daardoor ook veel werkgeheugen in beslag. En heb je al die features wel echt nodig?

Simpeler

Het team achter Vuze zocht een simpelere torrent-ervaring, ter aanvulling van de volledige versie van Vuze. Volgens Vuze-ontwikkelaar Claude Tolbert bleek hier veel vraag naar (via TorrentFreak).

Zodra Leap start, krijg je de mogelijkheid om via een zoekbalk naar torrents te zoeken. Deze zijn dan direct vanuit de client te downloaden. De bestanden zijn vervolgens via de software zelf te bekijken, maar je kunt ook de map openen waarin ze zich bevinden.

Vooralsog is Vuze Leap enkel te downloaden voor Windows. Om de software te proberen is inschrijven voor de bètaversie verplicht. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: download, Vuze