Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Ophef om vrouwen stalken via Foursquare

Wie vrouwen wil stalken via Foursquare, hoeft niet op medewerking van deze dienst te verwachten. Een speciale app die vrouwelijke Foursquare-gebruikers op de kaart zet, is door Foursquare in het verdomhoekje gezet. De applicatie is inmiddels uit Apple's App Store verdwenen.

Vorige week kwam de applicatie Girls Around Me in het nieuws. Deze applicatie combineert gegevens van Foursquare-checkins en Facebook-profielen om zo een lijst te tonen van vrouwen in je nabije omgeving. Van deze vrouwen is hun publieke Facebook-profiel te zien. Zoals te verwachten was, ontstond er de nodige controverse om deze 'stalker'-applicatie.

Foursquare blijkt not amused te zijn door deze negatieve publiciteit. Het heeft actie ondernomen door Girls Around Me de toegang tot hun api te ontzien. De Russische makers zagen daarop geen andere optie dan de applicatie weer uit Apple's App Store te verwijderen. Blij zijn ze er niet mee: ze beweren dat de applicatie niet bedoeld is om vrouwen te stalken, omdat het sowieso niet mogelijk is om personen te 'volgen'. De applicatie zou zijn ontwikkeld om hotspots te ontdekken waar veel vrouwen samenkomen. Ook zou de applicatie niets onwettelijks doen, omdat het gebruik maakt van openbare gegevens die door de Foursquare- en Facebook-api's beschikbaar gesteld worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Foursquare

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie