abonneren

Vraag naar Samsung Galaxy S4 valt tegen

De vraag naar de Samsung Galaxy S4 lijkt tegen te vallen, Samsung heeft zou orders voor onderdelen hebben verlaagd. Ook zou de Samsung Galaxy S III eerder van de markt gehaald worden om de verkopen van Samsungs nieuwe toptoestel te stimuleren.
De verkopen van de Samsung Galaxy S4 begonnen voortvarend met 10 miljoen stuks die over de toonbank gingen in de eerste maand. Het lijkt er nu op dat de vraag afneemt, Samsung zou de bestellingen voor de Samsung Galaxy S4 hebben verlaagd in verband met een tegenvallende vraag. Daarnaast wordt er ook gesproken over het feit dat de Samsung Galaxy S III eerder van de markt gehaald zal worden om de vraag naar de Samsung Galaxy S4 te stimuleren. De onderdelenbestelling zou volgens bronnen in de industrie verlaagd zijn met 10 tot 15%.

Vorige week liet Samsung-baas JK Shin nog weten dat het prima gaat met de verkopen van de Galaxy S4. Hij zegt verder niets over de verkochte aantallen, dus 'prima' zou inderdaad kunnen betekenen dat er wel minder toestellen verkocht zijn dan verwacht. 

Concurrentie

Mochten er inderdaad minder Galaxy S4's verkocht zijn, dan neemt dat natuurlijk niet weg dat er nog steeds flinke aantallen van de Samsung Galaxy S4 over de toonbank vliegen, de voorspelling voor juli is dat er 6,5 miljoen over de toonbank gaan, dus van een niet-succesvol toestel is er zeker geen sprake. De afnemende vraag zou ook te maken kunnen hebben met de concurrentie die nu succesvoller is, de HTC One haalt weliswaar niet de aantallen van de nieuwste Galaxy, maar levert nog steeds miljoenen exemplaren uit per maand. 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy S4

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord