abonneren

Volg het Android-evenement live om 18.00

Vandaag om 18.00 uur vindt er een Android-evenement plaats in San Francisco en dit is live te volgen via YouTube. Hier zullen naar alle waarschijnlijkheid Android 4.3 en de nieuwe Nexus 7 gepresenteerd worden.
 

Kort geleden heeft de Amerikaanse pers een uitnodiging ontvangen voor een ontbijtsessie met Androidbaas Sundar Pinchai. Uiteraard weten we officieel nog niet wat er aangekondigd zal gaan worden tijdens dit evenement, maar er zijn wel zeer grote vermoedens. 

Nieuwe Nexus 7

De nieuwe Nexus 7, de opvolger van de inmiddels meer dan een jaar geleden gelanceerde Nexus 7 is op een aantal punten flinke verbeterd. Zo zou deze gebruik maken van een Snapdragon S4 Pro-chipset (quad-core) geklokt op 1.5 GHz en beschikken over een 7 inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1200. Ook zal de nieuwe Nexus 7 draaien op Android 4.3, de Androidversie die we waarschijnlijk vanavond ook voorbij zien komen.

Android 4.3

Ook verwachten we dat Android 4.3 zijn gezicht eindelijk zal laten zien. Android 4.3 is al meerdere malen gelekt, (zie onze hands-on) maar nog niet officieel aangekondigd door Google. Android 4.3 valt nog steeds onder de noemer Jelly Bean en bevat voornamelijk kleine verbeteringen zoals bijvoorbeeld Bluetooth Low Energy (BLE). Daarnaast zijn er allerlei optimalisaties gedaan die toestellen beter moeten laten draaien en voorbereidingen getroffen voor een toekomstige Androidversie.

Live meekijken

Uiteraard lees je het nieuws direct op Androidworld, maar je kunt ook zelf live meekijken via het YouTube-kanaal van Google. De live-uitzending zal starten om 18.00 uur Nederlandse tijd. Ook kun je het evenement volgen via de onderstaande stream.

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7, Android 4.3

Nieuws headlines

Laatste reactie