abonneren

Vodafone experimenteert met 100 verloren mobieltjes

Vodafone heeft afgelopen 15 november expres 100 mobiele telefoons verloren in dorpen en steden in heel Nederland. De website The Lost Phone Experiment laat zien wat er met de mobieltjes is gebeurd.

Met The Lost Phone Experiment wil Vodafone onderzoeken wat er met een mobiele telefoon gebeurt als deze kwijtraakt. Vodafone heeft hiervoor onder andere de Vodafone SMART II Android smartphone verspreid. De resultaten worden in realtime op lostphoneexperiment.nl gezet. Op het moment van schrijven zijn 72 mobieltjes verdwenen, 22 teruggebracht naar de eigenaar en 6 door iemand opgepikt.

Op The Lost Phone Experiment zijn behoorlijk wat statistieken te lezen door naar beneden te scrollen. Zo blijken de telefoons gemiddeld na ruim 20 uur te zijn opgepikt. Eerlijke vinders brengen hem overigens gemiddeld veel sneller terug bij de eigenaar. Dit duurde gemiddeld ruim 17 uur. In ruim twee derde van de gevallen was de eerlijke vinder een man.

Je kunt een mobiele telefoon het beste kwijtraken in onze hoofdstad. De Amsterdammers gaven de mobieltjes gemiddeld het meest terug aan de rechtmatige eigenaar, gevolgd door de Groningers en Rotterdammers.

Het aardige is dat Vodafone mensen beloont die de telefoon hebben teruggebracht. Zij mogen de gevonden telefoon houden en krijgen 50 euro prepaid beltegoed. Wel staan zij met naam en toenaam op de site vermeld.

De statistieken van dit project moet je overigens met een behoorlijke korrel zout nemen. Het experiment met slechts 100 mobieltjes is zeer waarschijnlijk veel te klein opgezet om algemene uitspraken te doen over het terugbrengen van verloren mobieltjes in Nederland.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Vodafone, Mobieltjes