abonneren

Vlaggenschip One helpt HTC er nog niet bovenop

Het vurig gehoopte succes van de HTC One lijkt vooralsnog uit te blijven. De financiƫle resultaten van de Taiwanezen voor het tweede kwartaal vallen tegen. Hoewel nog niets verloren is, vormt dit wel de zoveelste domper op rij.

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met smartphone-fabrikant HTC. Hoewel er nog geen verlies gedraaid is, zijn de cijfers niet erg hoopgevend. Het bedrijf heeft immers de topklasse smartphone One uitgebracht, waardoor de cijfers weer opgekrikt moesten worden, maar het tweede kwartaal van 2013 ziet er niet bijzonder best uit.

De winst kwam in het tweede kwartaal namelijk uit op 41 miljoen dollar en de omzet op 2,35 miljard dollar. Klinkt leuk, maar in het zelfde kwartaal van vorig jaar was de winst 246 miljoen dollar en de omzet 3 miljard dollar. Wel zijn de cijfers beter dan het eerste kwartaal.

HTC hoopte vurig dat de komst van de One de cijfers weer zouden doen opbloeien. Het Taiwanese bedrijf trok alles uit de kast om de beste smartphone te maken die de wereld ooit gezien had. Dat lukte het bedrijf dan ook zeer aardig.

Hoewel de telefoon lange tijd onder andere in Nederland erg moeilijk te krijgen was, lijkt het er toch op dat de verkoopcijfers niet zo hoog liggen als verwacht. Toch is het wellicht nog wat vroeg om daar definitief wat over te zeggen. Er waren leveringsproblemen en wellicht stijgen de verkoopcijfers in het huidige kwartaal nog.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: one, Kwartaalcijfers