Vive draadloos te gebruiken met accessoire TPCast

HTC verkoopt in zijn Chinese webshop een accessoire voor de Vive-headset, waardoor deze draadloos te gebruiken is. De TPCast add-on wordt wereldwijd geleverd.

Het apparaatje is mogelijk gemaakt dankzij het Vive X-programma, waarmee HTC startups financieel op weg helpt om virtual reality-toepassingen op te zetten. Het Chinese TPCast bijt de spits af door de Vive wireless te maken. Juist deze vr-bril is daarbij gebaat, omdat vrij door de ruimte bewegen een groot onderdeel is van de ervaring. Dat is lastig zolang je met kabels aan je pc verbonden bent.

Geen lag

Hoe de draadloze verbinding precies tot stand komt is niet duidelijk, technieke specificaties ontbreken vooralsnog. Volgens HTC zou er geen sprake zijn van lag. De add-on is voorzien van een batterij, omdat de Vive geen voeding meer via de pc krijgt. Daarop kan anderhalf uur onafgebroken gespeeld worden. Later komen er ook grotere accu's voor uit.

Er zijn geen plannen om de add-on buiten China uit te brengen, dus importeren is nu de enige optie. De prijs komt neer op zo'n 200 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, Vive, htc