abonneren

Visa en Samsung zetten stap in mobiel betalen via NFC #mwc13

Samsung en Visa hebben vandaag aangekondigd samen te gaan werken op het gebied van mobiele betalingen via NFC (near field communication). Diverse bronnen bevestigen zelfs dat deze mogelijkheden er al gaan komen bij het volgende nieuwe toptoestel van Samsung, de Galaxy S IV.

Betalen via NFC is niet nieuw, maar dit is in Nederland nog lang niet voor het grote publiek beschikbaar. De samenwerking tussen Samsung en Visa zou hier wel eens verandering in kunnen brengen. Samsung zal Visa payWave gaan integreren, waardoor het mogelijk wordt om ‘draadloos’ te betalen. Dit zou kunnen betekenen dat je binnenkort in de supermarkt staat, je smartphone tegen een apparaat houdt en de betaling verricht wordt. Op deze manier worden bankpasjes en contant geld bijna overbodig.

Beschikbaarheid betalen via NFC

De samenwerking van Visa en Samsung zou al geïmplementeerd worden in het nieuwste vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S IV die op 14 maart aangekondigd zou worden. Of dit dan ook operationeel is en in Nederland en België zal werken is niet bekend. Visa en Samsung zijn niet de enige partijen die bezig zijn met deze nieuwe betaalmethodes, zo zijn er ook Nederlandse banken die proeven doen met betalen via NFC. Verwacht wordt dat deze manier van betalen begin volgend jaar ook grootschalig in Nederland uitgerold wordt.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Visa

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord