}
abonneren

Virtual reality-loopband Virtuix Omni toch niet naar Europa

De virtual reality-loopband Omni van de startup Virtuix komt onverhoeds niet uit in Europa. Europese Kickstarter-investeerders krijgen hun geld (met 3 procent rente) terug.

Europese vr-gamers wachten al sinds 2013 op de Omni, die eigenlijk wereldwijd zou worden verscheept. Nu noemen de makers die belofte naïef en onhaalbaar - het pakket is veel te groot en te zwaar, waardoor internationele verzendkosten in de honderden euro's zouden lopen. Voor een kleine startup zijn de logistiek en de kosten ervan niet haalbaar, aldus Virtuix.

Wel voor Amerika

De Omni moet begin volgend jaar alsnog naar Amerikaanse backers verstuurd worden. Verder focust Virtuix zich op het aanbieden van de loopband voor specifieke virtual reality-events, festivals en arcadehallen. De lopende band zet in combinatie met de Omni-schoenen de stappen van de gebruiker om in bewegingen in de virtuele ruimte. Het harnas zorgt er daarbij voor dat ze er niet vanaf vallen.

Succesverhaal

Het apparaat bleek in 2013 een van de vroege succesverhalen voor Kickstarter. De makers haalden door middel van crowdfunding meer dan een miljoen dollar op. Destijds kon je voor 349 dollar een Omni in huis halen, later werd de pre-orderprijs vastgesteld op 699 dollar. 

Bron: Road to VR

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, Omni, virtuix

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI