abonneren

Vier nieuwe features van iOS 9.3 uitgelicht

Apple lanceert binnenkort iOS 9.3, waarmee naast bugfixes en tweaks ook enkele nieuwe features naar de iPhone worden gebracht. PCM zet vier belangrijke nieuwe functies op een rij.

Night Shift

Night Shift (nachtdienst) is een welkome toevoeging voor wie zijn iPhone er 's avonds nog wel eens bijpakt. Op basis van je locatie en tijdsinstellingen wordt het blauwe licht van je toestel gedempt, terwijl de kleurtemperatuur warmer wordt.

Dat is een stuk rustiger voor je ogen, zo bewijst het soortgelijke f.lux al jarenlang op desktops. Het resulteert er in dat je sneller in slaap valt. En zodra de zon weer opkomt, keert het scherm automatisch terug naar z'n normale instellingen.

Notities beveiligen met wachtwoorden

Voortaan kun je je notitites in de Notes-app beveiligen met een wachtwoord. Er is ook ondersteuning voor Touch ID, waarbij notes alleen te openen zijn via de vingerafdrukscanner.

Daarnaast kun je Notes voortaan organiseren op aanmaak/wijzigingsdatum, op alfabetische volgorde zetten of markeren als favoriet.

Uitgebreidere Health-app

De Health-app kan intuïtiever, zo dacht Apple. Naast dat de app je beter gaat begeleiden, krijg je ook suggesties te zien voor het installeren van apps van derden. Of het nu fitness of slaap betreft, het wordt allemaal wat simpeler gemaakt.

3D Touch in meer native apps

Apple wil de meestgebruikte settings zo makkelijk mogelijk bereikbaar maken en het drukgevoelige scherm van de nieuwe iPhones komt daarbij goed van pas.  Langzaam maar zeker vind je dan ook telkens meer 3D Touch-functies terug in de standaard iOS-apps. In het settingsmenu kun je bijvoorbeeld snel naar je wifi-instellingen toe, en in de Health-app heb je altijd je medische ID bij de hand.

Dit artikel is deels geschreven door onze collega's van Stuff.tv.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: iphone, ios

Laatste reactie