abonneren

Vier dagen gratis bellen en sms-berichten versturen

Vandaag heeft Vodafone laten weten dat hun klanten vier dagen gratis mogen bellen en sms'en ter compensatie van de storing van vorige week.

Na een brand in een pand in Rotterdam ontstonden er dagenlang grote problemen met bellen, sms'en en mobiel internetten voor klanten van Vodafone. Van 2 mei tot en met 5 mei kunnen klanten van Vodafone de gehele dag zonder kosten bellen en sms-berichten versturen. Dit aanbod geldt zowel voor abonnees als gebruikers van een prepaid toestel. Wie een data-abonnement voor een tablet heeft, hoeft slechts 90 procent van de rekening in mei te betalen.

De Consumentenbond is ontevreden met het aanbod van Vodafone. De behartiger van consumentenbelangen vindt dat er een wettelijke regeling moet komen waarin staat waar gedupeerde klanten recht op hebben. Nu zijn klanten afhankelijk van het gebaar van hun telecomprovider. De Consumentenbond zegt dat klanten noodgedwongen prepaidkaarten hebben moeten aanschaffen om toch bereikbaar te blijven en vindt dat er een wettelijke verplichting voor de telecomaanbieders moet komen om deze extra gemaakte kosten te vergoeden. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: gratis, Storing, Bellen, Vodafone