'Videogame-industrie onder vuur van hackers'

Dells beveiligingstak Secureworks rapporteert dat de videogame-industrie al sinds 2009 onder vuur ligt van een grootschalige cyberaanval, die het gemunt heeft op de broncode van computerspellen.

De groepering met de codenaam Threat Group-3279 wil de games kraken om ze gratis te spelen, om software te schrijven om vals mee te spelen of om de code te stelen voor het bouwen van eigen games.

Secureworks heeft verschillende hackmethodieken gevonden en weet zo dat er niet gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde exploits. De hackers gaan heel gericht te werk, 'met de handen op het keyboard.'

Gerichte aanval

Op internetfora wordt eerst besproken welke game of welk bedrijf het nieuwe doelwit wordt. Na die onderzoeksfase gaan de hackers over tot de aanval.

Eenmaal ingebroken stelen de dieven administratorrechten en blijven ze hun malafide software updaten, zodat ze gemakkelijker toegang hebben tot de broncode van toekomstige games.

China

Secureworks brengt de groep in verband met een andere hackersgroepering, de China Cracking Group. Twee geïdentificeerde leden van  Threat Group-3279 maken daar namelijk ook deel van uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000