abonneren

‘Verwijderde standaard Windows 10-apps blijven nu ook na update weg’

Applicaties die standaard met Windows 10 geleverd worden, hebben nog wel eens de neiging om na verwijdering terug te keren zodra er een update voor het OS uit is. Microsoft rekent daar mee af sinds de nieuwste build voor Insiders.

“Voortaan checken updates naar de status van verwijderde apps, en worden ze in die staat behouden,” legt het bedrijf uit in de patch notes voor Insider Build 14926. Als voorbeeld wordt de standaard Mail-app van Windows 10 genoemd.

Verder staat de nieuwe build vooral in het teken van Edge. Zo krijgt de browser de mogelijkheid om tabbladen te laten ‘snoozen’ voor een bepaalde periode. Vanuit een Cortana-notifcatie kan de site in kwestie vervolgens snel worden geladen.

Extensies

Ook komen er twee nieuwe extensies uit voor de browser, 'userscript-manager' TamperMonkey en de Microsoft Personal Shopping Assistent. Tevens zijn Edge-favorieten voortaan als html-bestand te exporteren.

Insider Build 14926 is ook uit voor Windows 10 Mobile, maar deze blijkt wat problemen met zich mee te brengen. Zo herkennen sommige toestellen na de update de sim-kaart ineens niet meer. Microsoft werkt inmiddels aan een oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Edge

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord