Versleutelde bel-app Signal voegt chat-ondersteuning toe

Signal, de veiligheids-app voor versleuteld bellen, kan nu ook worden gebruikt om beveiligde tekstberichten te versturen op iOS. Tot nu toe was dat alleen mogelijk op Android.

Signal is een app van het bedrijf Open Whisper Systems, dat een aantal apps heeft om versleutelde gesprekken te houden. Met Signal was het mogelijk om beveiligd te bellen met andere Signal-gebruikers op iOS. Ook heeft Open Whisper Systems een versleutelde bel-app voor Android, RedPhone.
 

Textsecure

Daarnaast bestond er ook al een app om versleutelde tekstberichten te versturen, genaamd TextSecure. Die app was echter alleen beschikbaar op Android.
 

Android

De nieuwe Signal-app kan naast versleuteld bellen ook versleutelde berichten versturen. Die kunnen zowel naar Signal op iOS worden gestuurd als naar TextSecure op Android. Ook werkt de Signal-app nu samen met RedPhone voor Android, waardoor je alle apps van Open Whisper onderling kunt gebruiken.
 

Cross-platform

Overigens betekent dat wel dat anderen de app ook geïnstalleerd moeten hebben, en dat is nog lang niet altijd het geval. Toch is Signal vrij uniek, omdat het een van de weinig apps is die encryptie aanbiedt over verschillende platformen tegelijkertijd. De meeste apps werken alleen op Android of iOS onderling, maar kunnen moeilijk met elkaar omgaan.

Open Whisper Systems is ook bekend als het bedrif dat de encryptie voor WhatsApp heeft opgezet. Die werd een aantal maanden geleden ingebouwd in de chat-app, zodat gesprekken voortaan ook versleuteld werden tussen de gebruikers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Security

Tags: app, versleuteling, signal