abonneren

Verkoopcijfers One brengen HTC weer hoop voor de toekomst

De maandelijkse cijfers van HTC zijn bekend en daarin is meteen een herstel te zien, die is toe te schrijven aan het uitkomen van de HTC One. Het toestel is nog altijd slecht verkrijgbaar en de vraag is groot.

Bijna een jaar lang heeft het Taiwanese HTC slecht nieuws moeten brengen als het om de omzetten en de winst ging. De vertragingen die de HTC One opliep door slechte voorraden van de onderdelen hielp ook niet echt en zorgde voor een negatief record als het om de geboekte winst ging. Gelukkig ligt de HTC One nu in de winkels en zien we lichte tekenen van herstel.trans Winst HTC stijgt weer dankzij HTC One, nog lange weg te gaan

Licht aan het einde van de tunnel

In de maand april lag de HTC One dan eindelijk in de winkels en dat zien we dan ook meteen in de omzet-en winst cijfers terug van deze maand. In april boekte HTC een winst van 490 miljoen dollar  en dat is 71 procent meer dan de maand ervoor. De omzetten zullen de komende tijd met 25% per maand moeten stijgen om het target te halen van 1,8 miljard euro dat HTC beloofd heeft.

Het ligt voor de hand dat de cijfers in mei nog veel beter zullen zijn omdat de HTC One in landen als Nederland pas medio april in de winkels lag. Het blijft jammer voor HTC dat het bedrijf, door de vertraging in de levering van een maand, de voorsprong op de Samsung Galaxy S4 verspeeld heeft. De consument die nog twijfelt kan kiezen tussen twee vlaggenschepen die niet voor elkaar onder doen.

In principe zal de omzet van HTC de komende tijd afhankelijk zijn van de One. De onlangs gelanceerde HTC First (Facebook telefoon) is voorlopig alleen nog maar te verkrijgen in de Verenigde Staten en de Droid DNA/HTC Butterfly is al een tijdje uit.

Beschikbaarheid

Wij hebben bij HTC navraag gedaan over de status en beschikbaarheid van de HTC One. Hieronder vind je de reactie van HTC Benelux:

"De eerste pre-orders zijn inmiddels uitgeleverd. We hebben te maken met een grote vraag naar de HTC One en werken er hard aan het toestel zo snel mogelijk in handen van onze gebruikers te krijgen."

Over de beschikbaarheid van de zwart versie zegt HTC het volgende:

"De HTC One in de kleur Beautiful Black is naar verwachting medio mei beschikbaar."

In Nederland kun je momenteel alleen nog maar de zilveren HTC One in de winkels kopen, veel mensen wachten nog op de zwarte. HTC heeft gezegd dat deze twee kleuren de enige zullen zijn waarin de One verkrijgbaar zal zijn, maar gisteren is voor de tweede keer al een HTC One in het rood te zien geweest.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: verkoopcijfers, one, Htc One, Beschikbaarheid