abonneren

Verkoop van e-books in VS verdubbelt jaarlijks

De Amerikaanse consument kiest massaal voor de digitale uitvoering van boeken. Zo verdubbelt de verkoop van e-books in een jaar tijd. Dit gaat ten koste van de verkoop van papieren boeken. Ook audio-boeken doen het goed in de VS.

Uit de verkoopcijfers van de Amerikaanse vereniging van uitgevers (AAP) blijkt dat de omzet van van e-books afgelopen maand januari is uitgekomen op $ 70 miljoen. Dit is 120 % hoger dan de verkoop in de maand januari in 2010. De verkoop van audio-boeken stijgt ook met 9 % van $ 6 miljoen tot $ 6,5 miljoen. In dezelfde periode daalde de omzet in gebonden boeken met ruim 11 procent naar $ 49 miljoen. Ook de omzet in paperbacks daalde met 20 % naar $ 84 miljoen.

De AAP voegt daar aan toe dat de totale omzet van boeken via alle platformen in januari licht zijn gedaald met bijna 2% ten opzichte van januari een jaar geleden. In de negen jaar dat de e-book verkopen worden gevolgd is er jaarlijks een significante verschuiving van papieren boeken naar e-books zichtbaar.

Via: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord