abonneren

‘Verkoop ssd’s stijgt in 2013 met meer dan 100%’

Er zullen in 2013 twee keer zoveel ssd’s verkocht worden als in 2012, blijkt uit een analyse van iSupply.

Ssd’s nemen gestaag een prominentere plek in het hardware-landschap in. Dat klopt met de cijfers die het marktonderzoeksbureau iSupply voorspelt voor 2013. In 2012 werden er 39 miljoen ssd’s verkocht. In 2013 zou dat meer dan over de kop gaan met 83 miljoen. Voor 2016 voorspelt iSupply dat veertig procent van de hard drive-markt uit ssd’s bestaat. Dat zou in dat jaar neerkomen op een mega-aantal van 239 miljoen verkochte ssd’s.

Ultrabooks

De cijfers zijn voor een groot deel gebaseerd op verwachtingen met betrekking tot de verkoop van ultrabooks. Deze laptops bevatten vaak ssd’s. iSupply is positief over de toekomst van ultrabooks, waar ssd-fabrikanten ook van zullen profiteren.

Processoren in ultrabooks worden steeds energiezuiniger en sneller. Daarnaast kunnen ultrabooks steeds dunner ontworpen worden door toedoen van nieuwe lijnen chips. Met de aankomende Haswell-generatie processoren kunnen veel consumenten naar de ultrabook gelokt worden volgens iSupply. Prijzen van ultrabooks zullen dalen en ssd’s zullen daardoor steeds meer afzet vinden. Ook wordt het steeds aantrekkelijker voor ultrabook-fabrikanten om ssd’s te gebruiken in plaats van het nu ook regelmatig gebruikte flash-cache.

De prijzen van ssd’s zelf gaan geleidelijk omlaag, hoewel ze in het laatste kwartaal van 2012 wel een beetje stegen, met name door toedoen van OCZ.

Tweakers meldt naar aanleiding van Pricewatch-data dat er een sterke stijging is van de interesse in ssd’s. De populariteit van ssd’s hangt in sterke mate samen met prijsfluctuaties.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: SSD, Opslag

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord