abonneren

Verkoop 3D-printers stijgt sterk

De markt voor 3D-printers maakt wereldwijd een behoorlijke groei door. Dit jaar gaan er wereldwijd ongeveer 56,5 duizend 3D-printers van 100 duizend dollar of minder over de toonbank. Dit is een verkoopstijging van bijna vijftig procent ten opzichte van vorig jaar, laat onderzoeksbureau Gartner weten.

Vooral bedrijven hebben steeds meer vraag naar 3D-printers, maar ook vanuit de consumentenmarkt ziet Gartner groei. De toenemende kwaliteit en prestaties van 3D-technologiën zijn de belangrijkste verklaring voor de sterke stijging. Gartner verwacht dan ook dat de verkopen volgend jaar alleen nog maar meer zullen stijgen; dan moeten er wereldwijd ruim 98 duizend 3D-printers worden verkocht. In 2015 moet dit aantal weer verdubbelen.

Onderzoeker Pete Basiliere van Gartner meent dat de populariteit van 3D-printers ook te danken is aan de behoefte van consumenten naar eenvoudig te gebruiken apparatuur. Basiliere verwacht dan ook dat de groeiende concurrentie onder fabrikanten van 3D-printers betekent dat de prijzen van de apparaten de komende jaren zullen dalen.  

Dat 3D-printen in Nederland steeds meer omarmt wordt, blijkt wel uit de nieuwe dienst van kantoorartikelenfabrikant Staples. De kantoorartikelenzaak lanceerde onlangs de Staples Myeasy 3D-dienst, waarmee klanten een zelfgemaakt model kunnen uploaden dat vervolgens door Staples in 3D wordt afgedrukt. Het is hierbij ook mogelijk om voorgeselecteerde modellen te bestellen. Staples kan de prijzen redelijk laag houden, omdat de objecten van papier worden gemaakt, in plaats van het veelgebruikte kunststof.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Overig

Tags: 3d, 3d-printers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord