abonneren

Verbeterde privacy bij Facebook

Facebook verbetert de privacy door het makkelijker te maken aan te geven wie bepaalde informatie wel of niet kan zien.

Facebook komt met de vernieuwingen tegemoet aan de klachten of vermeende klachten die bij op zijn minst een deel van de Facebookgebruikers leven. Of dit naar aanleiding van de komst van Google+ is, zal wel de vraag blijven. In elk geval leeft bij Google+ gebruikers de indruk dat ze meer invloed hebben op wie, wat kan lezen.

Bij het plaatsen van content komt voortaan een menuutje beschikbaar waarop je kunt instellen wie de ingevoerde informatie mag zien. Voortaan kun je ook zelf goedkeuring geven of een ‘getagde’ afbeelding van jou in een foto van een ander in je profiel getoond zal worden. Ook kun je de ‘tagger’ vragen de tag te verwijderen, de foto te verwijderen, of de betreffende persoon te blokkeren als vriend.

Er komt de mogelijkheid om te zien hoe een andere Facebookgebruiker je profiel te zien krijgt. Ook kun je voortaan achteraf wijzigen wie iets mag zien of niet.

Er komen ook veranderingen in de locatie-informatie. Zo zou Facebook Places die automatisch statusberichten maakt, vergelijkbaar met de locatiedienst Foursquare worden afgeschaft. Je kunt straks alleen nog met de hand je locatie toevoegen aan een statusupdate.

De wijzigingen in Facebook zullen de komende dagen worden uitgerold. Gebruikers krijgen de eerste keer dat de nieuwe functionaliteit beschikbaar is, een introductie. Facebook werkt nog aan de aanpassingen voor de mobiele apps.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord