abonneren

Verander de Windows 10-volumeregelaar naar de oude verticale balk

Eén van de frustrerende kleine details in Windows 10 is de volumeregelaar, die ineens horizontaal werkt. Totaal onlogisch en onintuitief, wij willen de oude volumeregelaar terug! Via een simpele registry-hack is het mogelijk om de volumeschuif van Windows 7/8 terug te krijgen. We laten je in deze workshop zien hoe dat moet.

Let op: Dit is een registry-hack. Volg deze workshop alleen als je weet wat je doet, een kapotte registry kan ernstige schade aan je systeem toebrengen!

 

1. Open je registry Zoek via het startmenu naar je registry. Je doet dat door 'Regedit' in te typen in de zoekbalk of in het startmenu.

Je kunt ook 'Windows + R' oproepen en daar 'regedit' typen. Geef toestemming als je de waarschuwing te zien krijgt.

 

2. Zoek de juiste registry

Ga naar de juiste registry-sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\MTCUVCHet kan zijn dat \MTCUVC\ hier nog niet tussen staat. Als dat het geval is, moet je die zelf aanmaken. Klik met je rechtermuisknop op \CurrentVersion\ en klik daar op 'Nieuw -> Sleutel'. Geef die de naam MTCUVC en druk op Enter.
 

3. Maak een nieuwe waarde aan

Maak een nieuwe 32-bit DWORD-waarde aan. Klik met je rechtermuisknop op MTCUVC en selecteer daar via 'Nieuw' de knop 'DWORD (32 bits)-waarde'.Geef die knop de naam EnableMtcUvc (hoofdlettergevoelig).De waarde staat standaard op 0, maar het is altijd goed daar nog even voor de zekerheid naar te kijken. Dubbelklik op de nieuwe waarde en kijk of er '0' staat bij 'Value data'.

4. Klaar!

Je kunt je registry nu afsluiten. Als het goed is, is je volumeregelaar meteen veranderd, maar het kan zijn dat je eerst even moet uitloggen. Als je daarna weer inlogt, heb je in ieder geval de oude volumeregelaar weer terug!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: volumeregelaar, windows 10 hack

Laatste Vacatures