Veilige WhatsApp-alternatief Telegram krijgt iPad-versie

De chat-app Telegram, het 'veilige' alternatief voor WhatsApp, heeft nu ook een officiële iPad-versie. De nieuwe app heet Telegram HD en is gratis te downloaden uit de App Store.

Telegram kon, in tegenstelling tot WhatsApp, al gebruikt worden op de iPad. Daarbij ging het echter alleen om een uitvergrote versie van de iPhone-app. Ook werd die versie niet erg gewaardeerd door iPad-gebruikers. Naast een officiële app zijn er ook onofficiële apps beschikbaar, maar ook die hadden vaak mankementen.

Lijst

De iPad-versie is groter, en houdt het midden tussen WhatsApp en Google Hangouts, waarbij de gebruiker links een lijst ziet met al zijn (groeps)gesprekken. Net als in de 'normale' app kan de gebruiker ook hier foto's en video's versturen, maar ook GIFs werken in de app. Bovendien is Telegram aanmerkelijk sneller dan WhatsApp.

Populair, veilig alternatief

Telegram werd na de overname van WhatsApp door Facebook waanzinnig populair onder gebruikers die een meer privacyvriendelijk alternatief zochten. Telegram claimt alle chats veilig te versturen, al is daar wel wat op aan te merken.

Data op server

Telegram synchroniseert ook alle chats tussen je telefoon en je tablet, wat erop wijst dat alle chats permanent op de servers worden opgeslagen. Dat gebeurt bij WhatsApp bijvoorbeeld niet. En of je dat nou moet willen....

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: app, chat