abonneren

Veilige privacy-telefoon Blackphone over 3 weken naar Nederland

De extra veilige privacy-smartphone Blackphone, waarmee gebruikers versleuteld kunnen bellen en chatten, is over 3 weken verkrijgbaar in Nederland. Het apparaat gaat 450 euro kosten.

Dat laat de fabrikant weten aan Computerworld. Er zijn al enkele duizenden Blackphones verkocht in de voorverkoop.

Versleuteld

De Blackphone is een smartphone die draait op een speciale versie van Android. Daarmee krijgt de gebruiker veel meer privacy, doordat met de telefoon versleuteld gebeld en gesms't kan worden. Dat gebeurt met de apps die het bedrijf achter de telefoon, Silent Circle, ook al heeft uitgebracht voor iOS en Android. Via de apps Silent Phone en Silent Text wordt informatie van eind tot eind versleuteld.

Controle over permissies

Ook krijgen gebruikers meer controle over de toestemmingen voor apps. Normaal kun je op Android alleen alle permissies voor een app (zoals toegang tot internet of tot de microfoon) accepteren of weigeren. Met de Blackphone kan dat per onderdeel worden gedaan.

Malware

Daarnaast zit de telefoon vol met andere handige functies om de gebruiker meer privacy te geven. Zo komt de Blackphone met een malware-scanner, en schakelt wifi automatisch uit zodra een bekend netwerk wordt verlaten.

De telefoon gaat 629 dollar kosten - dat is iets meer dan 450 euro. Of de Blackphone in combinatie met een abonnement wordt verkocht, is nog niet bekend.

> Naast de Blackphone staan hier nog 5 andere tips om je smartphone te beschermen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Malware, Versleuteling, silent circle

Laatste reactie