Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

'Veilige' privacy-smartphone Blackphone binnen 5 minuten gehackt

De op privacy en veiligheid gerichte Blackphone van het bedrijf Silent Circle, is al binnen 5 minuten gekraakt. Een hacker brak de beveiliging van het toestel op een hackersconferentie, waarbij hij root-toegang tot de telefoon kreeg en daarmee bij de gegevens van de gebruiker kon komen.

Daarbij moet wel vermeld worden dat de hacker, die zichzelf Justin Case noemt, medewerking kreeg van de gebruiker zelf. Gebruikers wiens telefoon wordt gestolen, zijn dus nog steeds wel veilig voor datadiefstal, maar toch is het opvallend dat de Blackphone nu al lek blijkt te zijn. De telefoon wordt door de makers aangeprezen als extreem veilig tegen hackers, waarbij de privacy van de gebruiker gewaarborgd blijft. Voor een telefoon die zo op beveiliging is gericht, is het een grote tegenvaller dat het apparaat al zo snel is gekraakt.

 

Android Debug Code

De hacker kreeg al snel toegang tot de Android Debug Bridge, waarmee een verbinding kan worden gelegd met een pc. Hij gebruikte daarvoor diverse kwetsbaarheden in het besturingssysteem dat op het apparaat draait, Android 4.4.2. Het bedrijf achter de Blackphone heeft het lek inmiddels gedicht.

Beveiliging testen

De Blackphone zou in Nederland aanvankelijk door KPN worden uitgebracht, maar de provider stelde de release van de telefoon uit om de beveiliging ervan uitgebreider te testen. Wanneer het toestel op de markt komt, is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: silent circle

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie